Грађани се са правом понекад питају зашто је одношење смећа на нашој општини нешто скупље него у граду и ми имамо обавезу да то објаснимо. Покушаћемо то да објаснимо једноставним примером. Постоје трошкови одношења смећа по километру пређеног пута наших возила и они су једнаки и у граду и на периферији. Међутим, у граду, дуж тог једног километра пута живи неколико пута више становника него што је то случај на периферији, па се ти трошкови деле на више корисника и зато су цене нешто ниже.

Ипак, цене су данас на нашој општини за 10% ниже него што су биле пре 2015.године, јер је наше предузеће боље организовано и трошкови пословања су мањи. Изузетно је важно нагласити да и грађани морају да поведу рачуна приликом одлагања смећа, јер својим несавесним понашањем из чистог немара и лењости непотребно повећавају трошкове нашег пословања. Грађани треба да буду свесни да је нови, нижи ценовник прорачунат на основу начина пословања у уређеном систему у Италији и да се већ суочавамо са већим трошковима него што је било предвиђено. Стога, морамо и да упозоримо да ће, уколико се понашање несавесних грађана настави и у наредном периоду, приватни партнер бити принуђен да од општине затражи дозволу за повећање цена одношења смећа.

Предлог приватног партнера је да се испоштују закон и подзаконски акти града Београда, будући да градска општина Гроцка административно припада граду Београду, а у Београду се наплаћује смеће по квадратном метру. Свакако да ће се приватни партнер усагласити са општином Гроцка и да ће заједно донети одлуку о цени услуге одношења смећа.

Предузеће „Еко Гроцка“ овим путем апелује на кориснике да измирују своја дуговања, јер ће у супротном бити изложени додатним трошковима, у случају ангажовања извршиоца и адвоката.