Примарни циљ нашег предузећа јесте да од најпрљавије општине града Београда, Гроцка постане најчистија општина. Како би циљ био постигнут што пре, неопходно је да се заједно са нашим корисницима, мењамо на боље. Свесни смо да овај процес мора отпочети нашом иницијативом, обзиром да је дугогодишњи лош ниво комуналних услуга изазвао велику дозу револта и бунта код корисника.

Незамисливо је и неприхватљиво да неко у 21. веку избацује смеће у својим њивама, или да пак не жели да плаћа сакупљање и одношење отпада, јер исти баца у Дунав, спаљује или га одлаже на дивљим депонијама. Несхватљиво је да било ко због уштеде од пар стотина динара месечно директно угрожава здравље и будућност своје деце и унука, постепеним и континуираним токсичним тровањем своје околине и животне средине. Примера ради, чувено „сахрањивање“ смећа је дугорочно погубно по здравље комплетног становништва, јер се у комуналном отпаду налази изузетно висок ниво екстремно токсичних и канцерогених супстанци, које вода шири кроз тло и трује наше засаде воћа и поврћа. Спаљивањем смећа, а нарочито пластике, ослобађа се велика количина канцерогених супстанци, које удише цело окружење.

Да бисмо подигли свест, морамо прво да доведемо квалитет наших услуга на задовољавајући ниво, што убрзано чинимо последњих месеци. Домаћинствима се достављају адекватне канте за одлагање комуналног отпада, набављени су и постављени нови контејнери, а они који су били уништени, замењени су, започели смо изградњу контејнерских ниша, што за сада нема ни једна друга општина града Београда.