Данас 17.12..2019 године, одржали смо предавање на тему о заштити животне средине важности рециклирања отпада и додели рециклажне канте подручној ОШ ,,Мића Стојковић“ из Пудараца.

Да подсетимо, ово је седма школа по реду на општини Гроцка које је наше предузеће ,,Еко Гроцка“ опремило рециклажним кантама за учионице и ходнике под слоганом ,,ИЗАБЕРИ БОЈУ И РЕЦИКЛИРАЈ“.

Доделу рециклажних канти наставићимо и у осталим школама широм Градске општине Гроцка, а паралелно са њом одржаћемо по школама предавања о важности рециклирања отпада, а крајни циљ је да свако дете од малена на нашој општини се едукује и схвати колико је важно вршити рециклажу и водити бригу о животној средини.

Канте су у више боја, а свака боја означава шта у њих треба да се убаци. Тако да, у плаву канту се убацује пластика и лименке, у жутој папир и картон, у црвеној биолошки отпад и храна, док се у зеленој складишти сав остали комунални отпад.

На почетку предавања радници нашег предузећа упознали су присутне ученике од првог до четвртог разреда ове школе о раду нашег предузећа и након тога поделили им бојанке и флајере.

Предавач професор биологије Драган Спасић током предавања упознао је ђаке ове школе о важности ове теме.
Заинтереcованост деце за ову тему је било велико, а на крају предавања имали су прилику да постављају питања.