Данас смо у ОШ ,,Иво Лола Рибар“ из Бегаљице наставили акцију ,,ИЗАБЕРИ БОЈУ И РЕЦИКЛИРАЈ“, која ће бити спроведена по свим школама на територији Градске општине Гроцка.

Наиме, 84 малих и 9 великих рециклажних канти за учионице и ходнике наше предузеће је доделило овој школи. Канте су у више боја, а свака боја означава шта у њих треба да се убаци. Тако да, у плаву канту се убацује пластика и лименке, у жутој папир и картон, у црвеној биолошки отпад и храна, док се у зеленој складишти сав остали комунални отпад. ,,Еко Гроцка“ ће у наредним месецима наставити ову акцију, и паралелно са њом одржаће по школама предавање о важности рециклирања отпада, а крајни циљ је да свако дете од малена на нашој општини се едукује и схвати колико је важно вршити рециклажу и водити бригу о животној средини.

Примопредаји рециклажних канти присуствовали су чланови већа ГО Гроцка Живадин Митрић и Зоран Костић. Испред нашег предузећа примопредаји канти присуствовали су директори Марија Милановић и Милош Бугарчић са сарадницима.

Галерија фотографија »

Видео

-1:51