Данас смо у подручној Основној школи ,,Илија Гарашанин“ у Брестовику наставили акцију ,,ИЗАБЕРИ БОЈУ И РЕЦИКЛИРАЈ“, која ће бити спроведена по свим школама на територији Градске општине Гроцка.

Наиме, ово је пета школа по реду на општини Гроцка које је наше предузеће Еко Гроцка опремило рециклажним кантама за учионице и ходнике.

Канте су у више боја, а свака боја означава шта у њих треба да се убаци. Тако да, у плаву канту се убацује пластика и лименке, у жутој папир и картон, у црвеној биолошки отпад и храна, док се у зеленој складишти сав остали комунални отпад. ,,Еко Гроцка“ ће у наредним месецима наставити ову акцију, и паралелно са њом одржаће по школама предавање о важности рециклирања отпада, а крајни циљ је да свако дете од малена на нашој општини се едукује и схвати колико је важно вршити рециклажу и водити бригу о животној средини.
Примопредаји рециклажних канти испред нашег предузећа присуствовали су директорка Марија Милановић и заменик Миленко Буквић, док је испред школе приствовала директорка Љиљана Бошковић са наставницима.