Данас смо у подручној Основној школи ,,Мића Стојковић“ у Дражњу наставили акцију ,,ИЗАБЕРИ БОЈУ И РЕЦИКЛИРАЈ“, која ће бити спроведена и у осталим школама на територији Градске општине Гроцка.

Наиме, ово је шеста школа по реду на општини Гроцка које је наше предузеће Еко Гроцка д.o.o опремило рециклажним кантама за учионице и ходнике.

Канте су у више боја, а свака боја означава шта у њих треба да се убаци. Тако да, у плаву канту се убацује пластика и лименке, у жутој папир и картон, у црвеној биолошки отпад и храна, док се у зеленој складишти сав остали комунални отпад. ,,Еко Гроцка“ ће у наредним месецима наставити ову акцију, и паралелно са њом одржаће по школама предавање о важности рециклирања отпада, а крајни циљ је да свако дете од малена на нашој општини се едукује и схвати колико је важно вршити рециклажу и водити бригу о животној средини.
Примопредаји заштитних рукавица, кеса за смеће и рециклажних канти испред нашег предузећа присуствовао је заменик директора Миленко Буквић, док је испред поменуте школе присуствовао директор Владимир Бокић са својим ђацима и наставницима.