Данас смо наставили акцију ,,ИЗАБЕРИ БОЈУ И РЕЦИКЛИРАЈ“, која ће бити спроведена по свим школама на територији Градске општине Гроцка.
Наиме, 168 малих и 24 великих рециклажних канти за учионице и ходнике наше предузеће је доделило Средњој школи у Гроцкој.

Канте су у више боја, а свака боја означава шта у њих треба да се убаци. Тако да, у плаву канту се убацује пластика и лименке, у жутој папир и картон, у црвеној биолошки отпад и храна, док се у зеленој складишти сав остали комунални отпад.

Директор школе Селимир Радосављевић се захвалио нашем предузећу на вредној донацији, а члан већа за просвету ГО Гроцка Живадин Митрић кратко се обратио ученицима и нагласио колико је битно дићи свест целог друштва у вези очувања и заштите животне околине.

,,Еко Гроцка“ ће у наредним месецима наставити ову акцију, и паралелно са њом одржаће по школама предавање о важности рециклирања отпада, а крајни циљ је да свако дете од малена на нашој општини се едукује и схвати колико је важно вршити рециклажу и водити бригу о животној средини. Испред нашег предузећа примопредаји канти присуствовали су директори Марија Милановић и Милош Бугарчић, као и њихов заменик Миленко Буквић са сарадницима.